Lavinia Urcan

 

Dansul ne menține conectați, fericiți și în formă. Ne ajută să ne dezvoltăm noi abilități, să ne relaxăm și să ne cunoaștem mai bine. Este esențial pentru echilibrul fizic și mental să ne păstrăm o viață activă.

Compania de dans Unfold Motion organizează cursuri de dans contemporan în Timișoara din anul 2013, fiind primul cadru de desfășurare pentru acest stil de dans din oraș. Fie că ești curios de dansul contemporan, ai anumite cunoștințe pe care vrei să le perfecționezi, sau pur și simplu vrei să faci mișcare, te așteptăm cu drag la curs.

Structura de desfășurare a unui curs are trei părți:
• Prima parte este compusă din tehnici de dans modern și contemporan (Release, Humphrey, Graham)
• A doua parte conține structuri coregrafice și fraze de mișcare
• Ultima parte este dedicată creativității, improvizației și relaxării prin dans.
-> În cadrul primelor doua secțiuni ale cursului vom învața să avem o postură corectă, să lucrăm cu echilibrul, vom dezvolta musculatura într-un mod armonios, dar vom învăța și fraze de mișcare și ne vom familiriaza cu tehnicile pionierilor dansului modern și contemporan.
-> În cadrul celei de-a treia secțiuni, ne vom relaxa într-un mod dinamic, ne vom pune creativitatea la contribuție, iar prin improvizație vom descoperi mișcări noi și ne vom depăși propriile limite corporale și mentale.
Lavinia Urcan – coregraf și director artistic al companiei de dans Unfold Motion, a absolvit Facultatea de Coregrafie și Dance Performance în cadrul Universității Middlesex din Londra. Este formată în tehnici de dans modern și contemporan (Graham, Humphrey, Cunningham, Release) și a lucrat cu profesori renumiți la nivel mondial. A continuat să se dezvolte profesional participând la ateliere și rezidențe internaționale de dans contemporan. Împreună cu Unfold Motion contribuie la dezvoltarea dansului contemporan în Timișoara prin producția de spectacole, organizarea atelierelor de dans contemporan cu artiști naționali și internaționali, și susținerea în mod regulat a cursurilor de dans contemporan pentru toate categoriile de vârstă și nivel de competențe.
Unfold Motion este singura companie de dans contemporan din Timișoara, România. De la înființarea sa, în anul 2013, compania a colaborat cu artiști din diverse domenii: dans, teatru, muzică, design și arte vizuale. De asemenea, Unfold Motion este implicată activ pe scena culturală din Timișoara și din țară. Experiența și aportul creativ al companiei contribuie la rețeaua culturală a orașului și se indreaptă către experiențe culturale cât mai vaste.
În prezent, activitățile Unfold Motion sunt concentrate în jurul:
– creației, producției, distribuirii și promovării activității artistice a companiei
– organizării de activități educaționale pentru diferite grupuri țintă (cursuri, ateliere, laboratoare de dans)
– rezidențe artistice organizate de companie
– proiecte și rezidențe artistice internaționale
– dezvoltării cultural-artistice a comunității, în cooperare cu diverși parteneri socio-artistici

Tarifele diferă în funcție de grupa de vârstă.
*Abonamentele sunt nerambursabile și nu se reportează de la o lună la alta. În cazul în care sunteți nevoiți să lipsiți, există posibilitatea recuperării ședinței respective intr-una din zilele din program.

Votul tău pentru Lavinia Urcan:
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (votează)
Se încarcă...

Contact

Str. Cuvin, nr.6 (Palladium Dance Club)
Telefon: 0732926438

Marti: 19:00-20:00 (adulți începători/intermediari) – Palladium Dance Club, sala 2
Miercuri: clase online la cerere
Joi: 18:00-19:00 (copii 6-13 ani)- Palladium Dance Club, sala 2
Joi: 19:00-20:00 (adulți intermediari/avansați) – Palladium Dance Club, sala 2

unfoldmotion@gmail.com
unfoldmotion.com
Lavinia Urcan pe facebook