Trendurile anului

Acesta este anul tehnologiilor smart de monitorizare purtabile (smart band, smart watch, smart phone) si al antrenamentelor bazate pe propria greutate.

Conform unui studiu al ACSM (American College of Sports Medicine) antrenamentul anului este HIIT (High-Intensity Interval Training), studiu la care au participat 1800 de persoane de profesie antrenor personal, instructor de wellness, fiziologi si profesori de sport.

In ce priveste tehnologiile purtabile, cele mai cunoscute, dar si fiabile gadget-uri sunt produse de Apple si Fitbit. Tehnologia de monitorizare folosita este inca la inceput, dar devine din ce in ce mai precisa cu fiecare generatie, dovada si utilizarea lor de catre cei mai renumiti sportivi si antrenori din toata lumea.
Sa nu uitam telefoanele inteligente care, pe langa functia de „omorat timpul”, mai au si ele senzori care monitorizeaza activitatea fizica: pedometru si senzor masurare puls. Acestea pot fi purtate, folosind accesorii dedicate, in timpul activitatilor fizice sau antrenamentelor de la sala.

Antrenamentele ce se bazeaza pe greutatea corpului devin din ce in ce mai populare si datorita avantajelor pe care le ofera: sunt relativ usor de invatat, se pot mula facil pe nivelul si profilul practicantului si pot fi exersate aproape oriunde (cel mai indicat e bineinteles in aer liber unde exista oxigen din plin).
Chiar dupa ce citesti aceste randuri poti incerca niste genoflexiuni, flotari, stand pe brate (planks) sau fandari.

HIIT te ajuta sa arzi rapid caloriile alternand serii de exercitii cu intensitate puternica, cu pauze scurte.
Aceste antrenamente se pot face si individual, dar se recomanda asistenta unui antrenor la inceput pentru a te ajuta sa dozezi intensitatea exercitiilor in functie de capacitatea corpului tau.
Mai jos gasesti un clip cu 20 de minute bikini HIIT workout pentru un corp pregatit de vara.

Nu in ultimul rand, cea mai calda recomandare a noastra este sa faceti un minim de miscare in fiecare zi, pentru a mentine o inima sanatoasa, o digestie harnica si o minte curata.

Spor la exercitii!